Mitropolitul Bartolomeu Anania si Securitatea. DOC/VIDEO

Calomnii si denigrari la adresa Mitropolitului Bartolomeu

În urma apariţiei în paginile cotidianului „Evenimentul Zilei“, în zilele de 11 şi 12 ianuarie 2010, sub semnătura jurnalistei Mirela Corlăţan, a unor articole denigratoare la adresa Mitropolitului Bartolomeu al Clujului, dam spre publicare urmatorul text:

„Articolele pun pe seama Mitropolitului Bartolomeu o serie de acuzaţii privitoare la colaborarea cu fosta Securitate, însoţite de documente din arhiva CNSAS. Semnatarul articolelor uită că pentru a demonstra calitatea de informator sub nume conspirativ trebuie să aducă probe concludente şi indubitabile (declaraţie olografă şi angajament de colaborare semnat) şi nu doar simple analogii literare şi alăturări de texte.
Fără aceste probe, asupra demersului jurnalistic planează suspiciunea calomnierii şi denigrării, fapte incriminate, în instanţă, de Codul Penal, soluţie pe care o luăm în calcul, în cazul în care jurnalista nu îşi demonstrează limpede afirmaţiile, sau şi le retrage, după caz.
E bine de ştiut că Mitropolitul Bartolomeu şi-a afirmat deschis poziţia ca dosarele deţinute de CNSAS pe numele său să fie cercetate şi, la nevoie, publicate, declarând deschis că nu a colaborat cu serviciile secrete «nici în detenţie, nici în libertate; nici în tară, nici în străinătate; nici cu angajament, nici fără angajament; nici cu nume conspirativ, nici cu nume propriu».
Astfel de articole calomnioase apărute în presa ultimelor două decenii confirmă faptul că necesara purificare a societăţii româneşti postcomuniste, prin deconspirarea Securităţii, s-a început prea târziu, pe o bază legală incertă şi cu instrumente incomplete, pentru ca acum să fie condusă de unii mercenari mediatici, care murdăresc şi ultimele repere morale ale vieţii noastre publice“.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei

Pr Bogdan Ivanov

About ZiaristiOnline

Ziaristi Online isi propune sa promoveze media independenta electronica, cu precadere cea din spatiul de expresie romanesc, indiferent de frontierele actuale. Ziaristi Online este un site dedicat ziaristilor si fotografilor romani care au ales sau simpatizeaza libertatea de exprimare online si jurnalistilor de pretutindeni care sunt gata sa o apere. Ziaristi Online promotes the independent electronic media, especially from the Romanian expression space, regardless of the actual borderlines. Ziaristi Online is dedicated to the Romanian journalists and photojournalists who chose or side with the online freedom of expression and to those journalists from worldwide who are ready to defend it.
This entry was posted in Documente, Eveniment, Film si video, Galerie, Marturii, Regimul comunist, TOP NEWS and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mitropolitul Bartolomeu Anania si Securitatea. DOC/VIDEO

  1. Pingback: Mitropolitul Bartolomeu Anania si Securitatea. DOC/VIDEO - Revista Presei

  2. Pingback: Mitropolitul Bartolomeu Anania si Securitatea. DOC/VIDEO - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a comment